pestanyes internes

diumenge, 28 d’octubre del 2012

9 info - Aplicació mòbil gratuïta de seguiment


La Marxa del Garraf col·labora amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en l’avaluació de l’aplicació SportTraces de seguiment de persones. Aquest aplicació funciona sobre telèfons intel·ligents tipus Android.  


Què permet aquesta aplicació
  1. Posicionament: Conèixer la vostre posició geogràfica, sempre i quan tingueu cobertura, des del centre de control de la MG, a la plaça Balmes. Qualsevol persona es pot adreçar al control de la MG per preguntar la darrera posició coneguda del participant. Per defecte, s’envia la posició cada 10 minuts.
  2. Generació d’alarmes: Si l’esportista està parat més d’un temps predeterminat, s’activa un mecanisme que envia un SMS a un conjunt de telèfons mòbils amb les coordenades de la persona. Abans d’enviar el SMS s’activa una alarma en el mòbil i l’usuari pot desactivar l’enviament. Aquest sistema està pensat per aquelles situacions en què l’esportista no està en condicions de fer la trucada ell mateix ja sigui per una indisposició o accident. Per defecte, el sistema està configurat perquè un dels tres números de telèfons mòbils sigui el de l’organització. Per defecte, es genera una alarma si en 20 minuts no has avançat més de 250 metres.  Si l’esportista segueix quiet, cada 20 minuts es tornarà a generar l’alarma.
  3. Trucada a l’organització: Per posar-se en contacte amb els organitzadors en cas de problemes. Al fer la trucada, s’envia també un SMS amb les coordenades geogràfiques de la persona que fa la trucada.

Per instal·lar i executar l’aplicació s’ha de seguir els següents passos:
  1. Descarregueu l’aplicació “SportTraces Marxa del Garraf” de la Play Store.
  2. Abans d’executar sportTraces activeu la connexió de dades i el GPS. Si no activeu el GPS l’aplicació us demanarà si el voleu activar.
  3. Al executar SportTraces el primer que demana és el vostre número de dorsal
  4. Una vegada entrat el número seleccionar “Conecta”. Si la connexió de dades no està activada donarà “Error de comunicaciones:-2”
  5. Després de connectar demana, si encara no està seleccionat, si voleu seleccionar el GPS i/o la localització per xarxa. Es recomana activar les dos opcions. Per això cal anar a preferències i seleccionar les opcions “Utilizar redes” i “Usar satélites GPS”.
  6. En la següent pantalla ens surt un botó per iniciar el seguiment (“Empezar Seguimiento”. Per defecte, s’envia la posició cada 10 minuts i es genera una alarma si en 20 minuts no has avançat més de 250 metres.  Si segueixes quiet, cada 20 minuts es tornarà a generar l’alarma.
  7. Si és vol canviar la configuració, abans de prémer  “Empezar Seguimiento” podeu activar el menú i seleccionar “Preferencias”. Els paràmetres que és poden modificar són el període de temps d’enviament de la posició (“Tiempo”), els paràmetres associats a l’alarma (“Parámetros de alarma ...”) i els tres SMS als que enviarem l’alarma. Per defecte, el primer SMS s’envia al telèfon mòbil de l’organització. La resta els podeu deixar en blanc o posar els números que vulgueu.
  8. Després d’iniciar el seguiment surt una pantalla amb un rellotge i dos opcions. La primera és de “Finalizar Seguimiento” i la segona de “Llamar”. Si seleccioneu “Llamar” es fa una trucada a l’organització i s’envia un SMS a l’organització amb les coordenades des d'on es fa la trucada.
  9. Si es selecciona “Finalizar Seguimiento” s’atura l’enviament de posicions. Si es vol tornar a enviar posicions i tenir actiu el control de parada cal sortir de l’aplicació seleccionant el botó que hi ha a la part inferior esquerra de la pantalla.

L’objectiu d’aquest sistema és millorar el seguiment i la seguretat dels participants amb el ben entès que la seguretat és responsabilitat exclusiva dels participants i, en conseqüència, els organitzadors no es fan responsables del funcionament incorrecte de l’aplicació i/o un temps de resposta insuficient si s’activa una alarma. Recordeu de portar el mòbil en una posició en que rebi senyal de GPS.

Aquesta aplicació també la podeu utilitzar, ja forà de la Marxa del Garraf, si feu esport en solitari. Recordeu de posar els números de mòbils d’amics o familiars amb l’opció de “Preferencias”. En el camp ‘dorsal’ entreu un número o un nom.

Les aplicacions que utilitzen el GPS tenen un consum molt elevant d’energia. En les proves que s’han fet la bateria ha durat unes 8 hores. En qualsevol cas, i donat que la durada depèn de molts factors, recomanem que tanqueu la aplicació si veieu que la bateria esta molt baixa.

El dia de recollida de dorsal estarem a la vostre disposició per respondre les vostres preguntes.

La vostre participació serà molt útil per avaluar l’aplicació i contribuir a la seva millora. Agrairíem que, quan arribeu a casa vostre, ens podeu fer un correu a sporttraces@gmail.com amb la següent informació:
  1. Marca i model del mòbil
  2. L’aplicació ha funcionat correctament? En cas contrari, expliqueu que ha fallat
  3. La bateria del mòbil ha aguantat tota la marxa? Quan temps has tardat en fer tot el recorregut?
  4. Tens alguna proposta de millorà.
Gràcies per la teva participació i recolzament a aquesta iniciativa

 Aquest és el segon any que col·laborem amb aquest equip de la UPC, l'any passat ens van presentar la cartografia del recorregut de la Marxa del Garraf amb el mapa base de l'OpenStreetMap, cartografia lliure i que podeu veure a la pestanya de recorregut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada