pestanyes internes

dilluns, 28 d’agost del 2017

S'apropa la gran data ...

Bon dia a tothom!

Potser ja sentiu els motors sonant. La gran data és cada vegada més a prop.

Algunes persones ja ens heu escrit durant l'estiu preguntant dubtes diversos, com quan serà la data d'inici d'inscripcions.

En els propers dies desvetllarem el misteri i ja començarem a publicar contingut amb més freqüència.

Per ara, ens volem fer ressò d'una circular informativa que hem fet arribar per correu electrònic a algunes entitats, tant excursionistes com d'altres àmbits propers. La intenció d'aquesta missiva és posar de relleu les principals novetats que se'n deriven de l'aplicació del reglament del nou Circuit Català de Caminades de Resistència de la FEEC, del qual formem part.

El principal punt que remarquem és que no som una prova esportiva competitiva, sinó una caminada de resistència sense esperit de competició entre els participants, amb la principal finalitat de donar a conèixer els encants i la màgia del Massís del Garraf. Si més no, d'una bona part d'aquesta joia de la natura.

El document sencer és una mica extens, tot i així el reproduïm a continuació. Esperem que sigui del vostre interès i útil per a tothom que hi vulgueu participar:

Estimades companyes i companys,

Ens posem en contacte amb vosaltres per a compartir una informació que, molt probablement, serà del vostre interès.

Enguany, la Unió Muntanyenca Eramprunyà celebrarem la 23a edició del nostre gran esdeveniment, la Marxa del Garraf, el diumenge 5 de novembre de 2017.

Tant si ja heu participat en alguna ocasió, com si no, us animem a formar part d’aquesta experiència, tant gratificant i enriquidora. Aamb adjectius com aquests la venen valorant moltes persones que s’hi han apuntat els darrers anys.

Podreu anar seguint tota l’actualitat de la Marxa al nostre blog i a la nostra pàgina de Facebook. Us facilitem tot seguit els enllaços:



Aprofitem l’avinentesa per a informar-vos que el calendari de la FEEC del qual formàvem part els darrers anys està passant per un període de reflexió i transformació amb el propòsit de reforçar i remarcar el caràcter NO COMPETITIU de totes les proves que configurem aquest calendari, que aquesta temporada passa a anomenar-se Circuit Català de Caminades de Resistència. Tot seguit, us comparteixo un enllaç a la notícia que ha publicat recentment la FEEC a aquest respecte:


Així mateix, us adjuntem a aquest correu el nou reglament general d’aquest nou Circuit Català de Caminades de Resistència.

Exposada tota aquesta informació, us volem traslladar un oferiment de col·laboració, especialment a totes les persones que formeu part d'una entitat excursionista o esportiva, sigui quina sigui l'especialitat. 

Us demanem que en els propers mesos, en la mesura de les vostres possibilitats, a totes les persones que puguin estar interessades a participar a la propera Marxa del Garraf, els feu arribar el missatge que som una caminada de resistència, per tant som una activitat NO COMPETITIVA, no atorguem cap mena de premi ni de reconeixement a qui aconsegueix acabar-la en menys temps. No és aquest l’esperit de la Marxa del Garraf. Sí que ho és, per exemple, a la nostra Mitja Marató de l’Eramprunyà i a la nostra Canicross de l’Eramprunyà, esdeveniments que hem organitzat fa pocs mesos, amb un gran èxit de participació, i dels quals també portem unes quantes edicions celebrades.

Per què us demanem que, en la mesura de les vostres possibilitats, feu difusió i pedagogia d’aquest missatge entre les companyes i companys de la vostra entitat? Perquè un percentatge, cada any més elevat, de participants venen a la Marxa del Garraf amb una actitud competitiva, realitzant-la corrent en comptes de caminant. Què comporta això? Per un cantó, major risc d’accidents. El recorregut, l’organització, els avituallaments, tot plegat, està concebut per a fer la Marxa del Garraf caminant. Cadascú portarà ritmes i velocitats diferents, però en definitiva va néixer, i continuarà existint, per a fer-la caminant.

Per un altre cantó, a la pràctica, què ens estem trobant al punt d’arribada, i a alguns punts de control/avituallament també, els darrers anys? No en tots els casos, però especialment entre les persones que corren i l’acaben més ràpid, hem estat detectant i observant actituds, comportaments i conductes que van en contra de l’esperit no competitiu al que ens referíem: ens han recriminat, en alguns casos de molt males maneres, no tenir a punt les troqueladores per a perforar la targeta de pas just en el precís instant que arribaven al control; en la mateixa línia, se’ns han adreçat amb modals molt desagradables en el moment de lliurar el diploma d’agraïment a l’arribada, bé perquè no sortia imprès ipso facto, o bé perquè no havíem escanejat la targeta de pas en el moment exacte en què havien arribat; també s’han encetat discussions pel temps que sortia reflectit al diploma; i hem viscut moltes altres situacions similars.

Si us plau, ajudeu-nos en aquesta tasca global reeducadora per a evitar en el futur aquestes situacions gens desitjades i que no beneficien a ningú. Cap de les nostres voluntàries ni voluntaris mereix haver de gestionar situacions com aquestes durant una jornada que ha de ser d’allò més joiosa i feliç. I de la nostra estreta col·laboració dependrà que assolim aquest objectiu.

Només volem afegir que, en aquest desig de reforçar el nostre esperit no competitiu, a partir d’aquesta edició ja no generarem cap mena de llistat amb la classificació per temps d’arribada, ni tan sols a títol informatiu. Això sí, continuarem lliurant un diploma a l’arribada com a reconeixement i agraïment a cada participant, però sense fer-hi constar cap marca de temps.

Moltíssimes gràcies per anticipat, i quedem a la vostra disposició per a ampliar la informació i resoldre els dubtes que calgui.

Atentament,

Equip d'Organització 
Marxa del Garraf 2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada