pestanyes internes

Presentació


La Marxa del Garraf està organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME) i ja arriba a la XXIV edició. És una caminada no competitiva oberta a qualsevol persona respectuosa amb la naturalesa, i té com a objectiu donar a conèixer els paratges més purs que ofereix el Massís del Garraf.

La Marxa del Garraf es presenta en dues modalitats:
  La Garraf 48, amb una distància de 48 quilòmetres i que forma part del CIRCUIT CATALÀ DE CAMINADES DE RESISTÈNCIA. Edat mínima de participació, 14 anys.
   La Garraf 21, amb una distància de 21 quilòmetres.

La Marxa del Garraf va ser creada l’any 1994.  Amb un total de  48 quilòmetres, passa per 5 municipis (Gavà, Castelldefels, Sitges, Olivella i Begues) per senders de Gran Recorregut, Petit Recorregut i d’altres camins existents, amb un desnivell acumulat lleugerament superior als 3.000 metres, assolint la cota més elevada a Campgràs i Serra de la Guàrdia (525 m) i la més baixa a Garraf, a nivell de mar.

La Marxa del Garraf no és una cursa, no és una competició, es valora l’esforç i es premia per acabar, sense comptar el temps realitzat. La Marxa del Garraf és una Caminada de Resistència i, com a tal, està inclosa dins del Circuit Català de Caminades de Resistència.

Fer la Marxa del Garraf és descobrir un paratge que tenim molt a prop i que sovint ens és del tot desconegut. La prova travessa pel cor del Massís del Garraf, impregnant als marxadors dels encants i de les particularitats que només el Massís del Garraf ofereix.

Veure la sortida del sol pel mar des dels llocs més elevats, caminar pel material calcari del Massís, resultat de la feina feta per l’aigua durant segles i segles: rasclers, dolines, avencs. Contemplar les esplèndides vistes panoràmiques a 360 graus, veure la Mussara, el massís de Montserrat, Sant Llorenç de Munt, el Montseny, la Serra de Marina i en dies excepcionals, fins i tot, la Serra de Tramuntana de Mallorca. Mirant de nou el camí es descobreix la vegetació on hi destaca, com a espècie autòctona, el Margalló, palmera de tall baix que domina en tota la contrada. Tot aquest ventall de coneixement natural en un indret impressionant, com és el Massís del Garraf, es pot adquirir sense assolir grans alçades.

Cap comentari: