pestanyes internes

dimecres, 30 de setembre del 2015

NOVETATS IMPORTANTS AL RECORREGUT DE LA MARXA DEL GARRAF



La bona acceptació que vam observar entre els participants fa un any amb el gran canvi que vam impulsar a la Marxa del Garraf llarga ens ha motivat a continuar buscant possibles alternatives en altres trams a favor de la comoditat dels caminants i de la seguretat global de la prova. Recordem que l’edició anterior vam abandonar la riera de Vallgrassa i la pista forestal de Can Carxol a favor de la carena dels Solius i de la Serra de la Guàrdia. Vam allunyar-nos així de zones baixes de l’interior del Garraf, per una banda fàcilment inundables en cas de pluja i, per una altra, de difícil accés per als equips d’emergència i amb escassa cobertura de telefonia mòbil.

Aquesta part renovada de la Marxa del Garraf de 48 quilòmetres es manté i, com apuntàvem, ens hem animat a fer més canvis en totes dues distàncies a la part final, passada la collada de la Clota, punt de control i d’avituallament en què es troben els participants de la G48 i de la G21. Ja fa uns quants anys que, a partir d’aquest punt, els caminants han anat a buscar el camí medieval fins a la Sentiu, passant per les ruïnes de Can Flocant, i arribant a Gavà després de travessar l’asfalt de la urbanització de la Sentiu. Doncs bé, enguany volem provar de desviar el camí i continuar durant uns pocs quilòmetres pel GR 92, fins a l’alçada del Castell d’Eramprunyà, punt en què els caminants es desviaran per corriols en direcció a l’ermita vella de Bruguers i posteriorment al dipòsit d’aigua de la Sentiu. Des d’aquesta alçada, ja per pistes forestals, continuaran fins a la zona de pícnic de la Sentiu per a encarar la recta final fins al punt d’arribada.

Traçat i perfil altimètric del nou recorregut de la Marxa del Garraf

Què guanyem amb aquesta proposta? Creiem que serà d’agrair evitar l’asfalt de la urbanització de la Sentiu, a pocs quilòmetres de l’arribada i amb l’esgotament que arrosseguen els participants. També aconseguirem una ubicació millor per a l’últim punt de control i ens estalviarem creuar dues vegades la carretera de la Sentiu, amb el reforç de seguretat que això implica.

Us compartim l'enllaç a Wikiloc des del qual podeu consultar i descarregar el track GPS amb aquestes modificacions al recorregut actualitzades:

http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=10899209

3 comentaris:

  1. Este tramo después de haberla hecho NO ha gustado a casi nadie. Los que como yo hacíamos la G48 nos encontramos un embudo monumental de compañeros de la G21 que al mismo tiempo estaban desquiciados de tanto tener que apartarse. Hay otra opción mejor para no pasar la urbanización La Sentiu. Gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Juan pel teu comentari. Ho exposarem en les reunions de valoració que començarem la setmana que ve.

      Elimina
  2. Este tramo después de haberla hecho NO ha gustado a casi nadie. Los que como yo hacíamos la G48 nos encontramos un embudo monumental de compañeros de la G21 que al mismo tiempo estaban desquiciados de tanto tener que apartarse. Hay otra opción mejor para no pasar la urbanización La Sentiu. Gracias

    ResponElimina